Wanneer je aan Tsjechië denkt komt vast niet als eerste in je op dat het een prachtig land is. De meeste mensen voelen zich minder aangetrokken om op vakantie te gaan naar landen in het Oosten van Europa. Meestal gaan mensen naar de bekendere landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Toch is Tsjechië een prachtig land met allemaal mooie gebergten, prachtige cultuur en over het algemeen mooi weer in de zomer. Tsjechië is echt een aanrader en in dit artikel zal ik je vertellen waarom.

  • Natuur

Veel mensen die naar Tsjechië gaan bezoeken de hoofdstad Praag. Dit is een prachtige stad om te bezoeken, maar al wil je echt mooi landschap zien moet je toch naar andere plekken in Tsjechië gaan. Het mooiste landschap kan je zien bij het Reuzengebergte (op de grens van Polen en Tsjechië), het Elbsandsteingebirge en de Bohemen. Naast deze gebergten heeft Tsjechië ook bijzondere nationale parken. Zoals Sumava dit is het grootste nationale park in Tsjechië, maar er zijn nog veel meer mooie nationale parken te vinden in het land.

  • Cultuur

Het land heeft een bijzondere cultuur. Er zijn erg veel mooie kastelen, kerken en kloosters. Daarnaast zijn er oneindig veel indrukwekkende musea die je alles vertellen over Tsjechië. De steden zijn prachtig om te zien door de mooie bouwkunst die ze gebruiken.

  • Goedkoop

In verhouding met andere landen in Europa is Tsjechië goedkoop. Je kan er voor een lage prijs eten en drinken. Daarnaast zijn de prijzen in de supermarkten en bij tankstations ook lager dan in ons land. Het is ook mogelijk om voor een laag bedrag te overnachten. Een van de leukste en goedkoopste manier om te overnachten in Tsjechië is op een camping. Daarnaast is een camping in Tsjechië de ideale manier om optimaal van de natuur te genieten.

Wil je graag een keer op vakantie naar Tsjechië? En lijkt een camping jouw de ideale manier om te overnachten in dit prachtige land? Neem dan een kijkje op www.camping2000.com. Dit is een prachtige camping van een Nederlandse eigenaar. Het ligt mooi gelegen in de bijzondere natuur van Tsjechië.